(ZON) DAGARTIEST DARYL HALL & JOHN OATES (31 OKTOBER)

Zondagochtend van 08:00 tot 12:00 uur in Muzikaal ontwaken

Zondag her beleven we het gevoel van toen uit de 70”s & 80’s, als dagartiest staan Daryl Hall & John Oates 11 keer geprogrammeerd in de Zondagochtend show, Muzikaal Ontwaken van Michel Van Zuijlen. Deze band wordt in 1967 opgericht, nadat de mannen eerder al in andere bands zaten. Hun stijl is een mix tussen rock & roll,  r&b en pop, wat ze zelf ‘rock and soul’ noemen. Anderen hebben het ook wel ‘blue eyed soul’ genoemd. Ze zijn het beroemdst om hun zes nummer 1 hits in de Billboard Hot 100: ‘Rich Girl’ uit 1976, ‘Kiss on my list’, ‘Private Eyes’, ‘I can’t go for that’, ‘Maneater’ en ‘Out of Touch’.

Vanaf 08:00 uur kun je genieten van nog veel meer hits van deze band. Beleef ook weer het gevoel van toen, met de mooiste 60’ts,70’ts en 80’ts.Luisteren kan via onze luisterstream en radioplayer op onze website www.radionostos.nl of via TuneIn
Een Verzoekje blijft welkom, hiervoor kun je gewoon lekker ouderwets bellen naar de studio; 0413 288954

Volg ons ook op Instagram en Facebook

De geschiedenis

Hall & Oates kwamen elkaar in 1967 tegen in Philadelphia tijdens een bandwedstrijd; ze bleken aan dezelfde universiteit te studeren en in dezelfde muziek geïnteresseerd. Hun samenwerking ging officieel drie jaar later van start nadat Oates terugkeerde van een langdurig verblijf in Europa.

In 1972 werd hun eerste album uitgebracht. Het succes kwam pas nadat ze in 1975 naar een andere platenmaatschappij overstapten. De meeste van hun hits zijn gezongen door Daryl Hall, die zich vanaf zijn vroegste jeugd op zang had geconcentreerd en ook keyboards en gitaar speelde. Het vocale solo-aandeel van John Oates was bescheidener maar karakteristiek, evenals zijn gitaarspel. Prominente leden van hun vaste begeleidingsband in hun succesvolste periode (1980-1985) waren G.E. Smith (leadgitaar), Tom ‘T-Bone’ Wolk (basgitaar), Charlie DeChant (saxofoon en keyboards, ook in 2021 nog lid van de Hall & Oates-band) en Mickey Curry (drums).

In 1985 speelden ze op de benefietconcerten voor Farm Aid en Live Aid. Bij laatstgenoemd concert leende Mick Jagger hun begeleidingsband (inclusief Daryl Hall zelf op keyboards) voor zijn solo-optreden. omdat hij toen ruzie had met Keith Richards, de gitarist van de Rolling Stones. Eind dat jaar maakten Hall en Oates deel uit van de gelegenheidsformatie Artists United Against Apartheid. Daarna besloten ze na tien jaar van hectische seizoenen enige tijd rust te nemen om nieuwe songs te schrijven.

Daarna
Na 1985 liep het commerciële succes wat terug. Hall & Oates waren voornamelijk bezig met solo-activiteiten, maar bleven nieuw plaatwerk uitbrengen.

In 2015 brachten Hall & Oates een dvd uit van het concert dat ze een jaar eerder in Dublin gaven; ook hadden ze een cameo in de film Pixels.

In 2016 ontvingen ze een ster op de Hollywood Walk of Fame.

In april 2018 brachten Hall & Oates een single uit met de band Train. In 2019 maakte het duo een tournee door Europa waarbij ook het North Sea Jazz Festival werd aangedaan.

Covers
Verschillende nummers van Hall & Oates zijn door andere artiesten opgenomen en een hit geworden.

Paul Young scoorde in 1985 een hit met zijn versie van Everytime You Go Away.
Lou Rawls en Tavares namen afzonderlijk She’s Gone op.
Zowel De La Soul als Simply Red en The xx sampleden I Can’t Go for That (No Can Do) voor hun respectievelijke hits Say No Go (melodie) en Sunrise (melodie en brug).
Omgekeerd hebben Hall & Oates ook covers opgenomen:

Starting All Over Again van soulzangers Mel & Tim.
I’ll Be Around van The Spinners.
I Can Dream About You als postuum eerbetoon aan Dan Hartman die het oorspronkelijk voor hen had geschreven.
You’ve Lost That Lovin’ Feelin’ van The Righteous Brothers

DARYL HALL & JOHN OATES

Ze waren het populairst in de jaren 70 en 80, toen ze zes nummer 1-hits scoorden in de Billboard Hot 100