WET WET WET

Het artiestenviertal richtte in 1982 op school een bandje op onder de naam Vortex Motion. "Het was kiezen tussen misdaad, werkloosheid, voetbal of muziek, we kozen voor het laatste", aldus drummer Cunningham

In 1984 noemden zij zich vervolgens Wet Wet Wet. De naam was ontleend aan een nummer van de band Scritti Politti, getiteld Getting, having and holding, waarin de woorden “My face was wet wet with tears” voorkwamen. Er was een derde “Wet” aan toegevoegd omdat er toentertijd al veel bands met een dubbele naam bestonden, zoals Duran Duran en Talk Talk.

In 1987 had de band zijn eerste wereldhit met Wishing I Was Lucky. Het debuutalbum Popped in Souled Out kwam ook in dat jaar uit. Dit album bevatte het succesnummer Angel Eyes (Home and Away), dat op de tweede plaats in de Nederlandse Top 40 terechtkwam.

In 1988 scoorde Wet Wet Wet met een cover van het Beatlesnummer With a Little Help from My Friends; op de B-kant zong Billy Bragg zijn versie van She’s Leaving Home. Opbrengsten van deze single gingen naar de Britse kindertelefoon. Datzelfde jaar kwam The Memphis Sessions uit; dit album werd vlak voor de doorbraak in de Verenigde Staten opgenomen met producer Willie Mitchell.

In 1989 verscheen het derde album Hold Back Rhe river waarvan het titelnummer werd uitgebracht als tweede single na de hit Sweet surrender. Ook werkte de band dat jaar mee aan Band Aid II.

Begin 1992 scoorde Wet Wet Wet nogmaals een grote hit met Goodnight Girl. Deze derde single van het album High on the Happy Side werd hun eerste nummer 1-hit in hun thuisland, het Verenigd Koninkrijk, en was eveneens een groot succes in Nederland. Van het album kwam vervolgens een speciale editie uit onder de titel Cloak & Dagger door Maggie Pie & the Imposters (Maggie Pie is zanger Marti Pellow).

In 1993 bracht Wet Wet Wet het greatest hits-album End of Part One uit met twee nieuwe nummers; Shed a Tear en Cold Cold Heart. Beide nummers waren in New York opgenomen met producer Nile Rodgers en werden op single uitgebracht. Het album werd pas een kassucces nadat Wet Wet Wet in 1994 hun grootste hit scoorden met de single Love Is All Around, origineel van The Troggs. Dit nummer was de soundtrack van de film Four Weddings and a Funeral. In het Verenigd Koninkrijk stond het lied 15 weken op nummer 1 en werd het een van de best verkochte singles aller tijden. Ook in Nederland stond het verschillende weken op nummer 1 en in totaal 18 weken in de Nederlandse Top 40.

In 1995 volgde een geheel nieuw album, Picture This, dat eveneens goed verkocht. De hiervan afkomstige single Julia Says werd een bescheiden hit.

Daarna
In 1997 verliet drummer Cunningham de band. Toch ging Wet Wet Wet door, maar met andere bandleden. In 1998 gaven ze diverse optredens in Europa, zoals bij Night of the Proms. Hierna ging de band uiteen. Pellow bracht in 2001 zijn eerste solo-album uit.

In maart 2004 was er geheim overleg. Het was voor het eerst sinds zeven jaar dat de voormalige bandleden weer bij elkaar in een kamer zaten. Er verscheen een cd met hun grootste hits en een dvd. In december 2004 was er een succesvolle concerttournee in het Verenigd Koninkrijk en er werd ook weer nieuwe muziek opgenomen.

Op 5 november 2007 verscheen in Groot-Brittannië hun zesde studioalbum Timeless, dat daar werd gevolgd door een concerttournee in december.

In 2017 verliet Pellow opnieuw de band; hij werd vervangen door Kevin Simm, voormalig zanger van Liberty X.

In 2021 bracht de band  hun eerste studioalbum uit met nieuwe zanger Kevin Simm, ‘The Journey’. Simm, die The Voice UK won in 2016

Het is de nieuwe zanger van de groep, nadat frontman Marti Pellow in 2017 stopte met de groep, om aan zijn solo-carrière te kunnen werken. ‘The Journey’ wordt het eerste studio-album van de groep in 13 jaar tijd.