DAGARTIEST
THE EAGLES

The Eagles behoorden tot de populairste bands van de jaren zeventig. Zij maakten muziek in de stijl van de The Byrds, The Flying Burrito Brothers en Poco: Typische Amerikaanse rockmuziek met country invloeden.

Nadat The Eagles in de jaren negentig een reeks reünieconcerten gaf kwam de groep in 2007 na een pauze van bijna dertig jaar met een nieuw album: Long road out of Eden

Zondag moet je vroeg uit de veren om niks te missen van de grootste hits van deze band. Als dagartiest staan ze maar liefst 11 keer op het virtuele podium van Muzikaal ontwaken. 

Wil jij ook weten welke hits ze spelen, luister dan van 8:00 tot 12:00 uur mee naar Muzikaal Ontwaken met Michel van Zuijlen en beleef ook weer het gevoel van toen, met de mooiste 60’ts,70’ts en 80’ts.

Luisteren kan via onze luisterstream en radioplayer op onze website www.radionostos.nl of via TuneIn
Een Verzoekje blijft welkom, hiervoor kun je gewoon lekker ouderwets bellen naar de studio; 0413 288954

Volg ons ook op Instagram en Facebook

Oprichting

De Amerikaanse band The Eagles werd in 1971 opgericht in Los Angeles. De groep bestond uit Don Henley (drums), Glenn Frey (gitaar, piano en zang), Bernie Leadon (gitaar, banjo en zang) en Randy Meisner (bas, gitaar en zang).

Hotel California

The Eagles behoorden tot de populairste bands van de jaren zeventig. De groep scoorde grote hits met “Hotel California” en “One of these Nights”. De nummers van The Eagles hadden een sterke country-inslag, waarbij de harmonieuze zangpartijen en elektrische gitaarsound voor grote successen zorgden.

Ervaring

Voordat The Eagles werden opgericht hadden de bandleden al de nodige ervaring opgedaan. Bernie Leadon had gespeeld in de Dillard-Clark Expedition en de Flying Burrito Brothers. Randy Meisner had zijn sporen verdiend in onder meer Poco en Gelnn Frey had in allerlei bands gespeeld rond Detroit. Frey speelde onder meer bij Rob Seger.

Mengvorm van country en rock

The Eagles traden in de voetsporen van bands als The Byrds en de Flying Burrito Brothers met een mengeling van country en rock. De band had direct succes. “Take it Easy” werd een grote hit in 1972 en ook het album “Desperado” werd uitstekend verkocht.

Joe Walsh

Na “One of these Nights” verliet Bernie Leadon in 1976 de groep en werd sessie-muzikant in Nashville. Hij werd vervangen door Joe Walsh, die eerder had gewerkt met James Gang. Een jaar later werd Meisner vervangen door Timothy B. Schmit. Na het uiteenvallen van de groep in 1980, begonnen alle bandleden met een solocarrière.

Reünieconcerten

In 1994 kwamen The Eagles weer bij elkaar. Ook om 1996 en 2001 hield de groep een groot aantal reünieconcerten. The Eagles waren nog onverminderd populair en de toegangsprijzen voor de concerten vlogen omhoog. De harde kern van de groep bleven Glenn Frey en Don Henley. Deze muzikanten maakten vroeger en nu de dienst uit.

The Eagles Announce 2022
Hotel California Tour Dates
Don Henley, Joe Walsh, and Timothy B. Schmit, with Deacon Frey and Vince Gill –announce the band’s “Hotel California” 2022 Tour.