LUISTER MEE naar Radio NosTos en speel af met:

(ZON) DAGARTIEST THE SEEKERS (24 OKTOBER)

pic
20-10-2021

Het was een van de eerste popbands van ‘down under’, die succes hadden in Engeland en de Verenigde Staten. De zoetgevooisde vocalen, fraaie folky songs en het brave imago spreken een breed publiek aan. Hitsongs zijn onder meer ‘I’ll Never Find Another You’, ‘The Carnival Is Over’ en ‘Georgy Girl’. We hebben het hier over de Seekers, de dagartiest voor a.s. zondag. 

Zondag her beleven we het gevoel van toen uit de 60ts en 70ts, als dagartiest staan the Seekers 11 keer geprogrammeerd in de Zondagochtend show, Muzikaal Ontwaken van Michel Van Zuijlen.

Vanaf 08:00 uur kun je genieten van heel veel hits van deze band. Beleef ook weer het gevoel van toen, met de mooiste 60'ts,70'ts en 80'ts.Luisteren kan via onze luisterstream en radioplayer op onze website www.radionostos.nl of via TuneIn
Een Verzoekje blijft welkom, hiervoor kun je gewoon lekker ouderwets bellen naar de studio; 0413 288954

Volg ons ook op Instagram en Facebook

 

The Seekers werden gevormd door Athol Guy op de contrabas en Keith Potger en Bruce Woodley op gitaar. Later kwam hier (jazz)zangeres Judith Durham bij. Na enkele successen in Australië zelf kreeg de groep de kans om de wereld rond te trekken op een cruiseschip als onboard entertainers. In 1964 bleven ze steken in Engeland, waar ze ontdekt werden door songwriter-producer Tom Springfield, de broer van Dusty Springfield. Hij produceerde bijna alle succesvolle nummers en schreef mee aan veel van hun hits. Het succes was met name te danken aan de combinatie van Judith Durhams stem, de bijna close-harmony achtergrondzangen en hun vredelievende teksten. Vanaf 1964 kwam een stroom van top 10-albums en -singles op gang die tot 1968 aanhield. In 1967 won het viertal de titel Australiër van het jaar.

Begin 1968 gaf Judith Durham aan de band te willen verlaten om een solocarrière te beginnen. Na een liveoptreden in de "Talk of the town" traden ze voor het laatst op in een BBC-uitzending met de titel Farewell The Seekers. Van dit optreden werden pas jaren later een cd en een video uitgebracht op het label Mushroom.

Keith Potger richtte na het uiteenvallen van The Seekers de groep The New Seekers op.

Tour
In de jaren negentig kwamen de originele bandleden weer bij elkaar en sindsdien treden ze met enige regelmaat in Australië op. Zo was er in 1993 een uitgebreide tournee onder de naam The Silver Jubilee Tour met meer dan 100 optredens. Ook daarna zijn er nog optredens geweest, onder andere in Engeland in 1994 en 1995 in de Royal Albert Hall en de Wembley Arena. In 1997 verscheen een nieuwe cd onder de titel Future Road.

Op uitnodiging van André Rieu speelden The Seekers mee tijdens een tournee van Rieu door Australië in 2011. In verband met hun 50-jarig jubileum in 2012 was er in 2013 weer een uitgebreide tour door Australië onder de titel Golden Jubilee Tour.

Plaats een reactie

* = verplicht veld

Nog geen reacties

Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU LIVE! pic
PROGRAMMA:
- NosTos Nacht
Showtime: 00:00 - 07:00
ONS PROGRAMMA
00:00
NosTos Nacht
DJ:
07:00
Vroeg Opstaan Met Radio NosTos
DJ:
09:00
Werk Aan De Winkel
DJ:
12:00
Radio NosTos Lunchpakket
DJ:
14:00
MiddagMix
DJ:
GASTENBOEK
Piet Brouwers
21 Nov - 09:50

Goede morgen Michel Je bent weer goed bezig met hele mooie muziek we genieten er van.
Met de donkere dagen toch nog een lichtpuntje.

...
Michel
02 Nov - 00:47

Das een mooi compliment Marjolein,    Dankjewel

Marjolein Lamers
31 Oct - 09:09

Wat doe je dat super goed !!!!

Radio NosTos 2021 - Copyright - Alle rechten voorbehouden