LUISTER MEE naar Radio NosTos en speel af met:

(ZON) DAGARTIEST EARTH & FIRE (7 MAART)

pic
05-03-2021

"Het gevoel van toen"  

Dat krijg je ook a.s. zondag weer tijdens een nieuwe uitzending van Muzikaal Ontwaken. In de "spotlights" en op het Radio NosTos podium staan daar als dagartiest dan "Earth & Fire". Maar liefst 11 keer klinken hun hits van toen weer op de Radio. Wil je niks missen zet dan je wekker op 8:00 uur zodat ook jij kunt genieten van deze mooie muziek.

Biografie

Op hun veertiende begonnen Gerard en Chris Koerts in de muziek, onder de naam The Singing Twins. Allebei zingen ze en spelen ze gitaar. In 1967 richtten ze met anderen Opus Gainfull op. Die Haagse band groeide uit tot Earth & Fire.
Na de komst van zangeres Jerney Kaagman in 1969 kwam het eerste succes. De single Seasons, geschreven door George Kooymans van The Golden Earring, werd in 1970 een grote hit. Daarna werden alle nummers door de broers Koerts geschreven.

Mellotron

Na de hit Invitation in 1971 stapte Gerard Koerts over van gitaar op toetsen. Hij introduceerde in Nederland de mellotron, een elektronisch instrument dat geluiden van magneetbanden afspeelt, bekend van onder meer de Britse band The Moody Blues. De mellotron geeft een wat zweverig geluid, zoals goed te horen is in de nummer 1-hit Memories van Earth & Fire uit 1972.

Memories

Vrijwel elk nummer van Earth & Fire werd in de jaren 70 een grote hit in Nederland, zoals Maybe Tomorrow Maybe Tonight, Love of Life en Thanks for the Love. 
Maar het allergrootste succes was Weekend, waarmee Earth & Fire in 1979 ook in het buitenland scoorde. In Nederland werd de single meer dan 100.000 keer verkocht.
De van het album "State Of Flux"getrokken singleTwenty-Four Hours behaalt de 13de plaats van de top 40. Kort na het uitkomen van deze plaat gaat de groep uit elkaar. Ab Tamboer komt bij Het Goede Doel terecht, Ron Meyjes bij The Millionaires. De gebroeders Koerts bouwen hun eigen studio, terwijl ook Bert Ruiter zich op het produceren gaat toeleggen. Jerney Kaagman maakt twee soloalbums: de eerste met Hans van Hemert, de tweede met Bert Ruiter. Jerney Kaagman is dan al werkzaam als belangenbehartigster van Nederlandse popmuzikanten via de BV Pop.

Plaats een reactie

* = verplicht veld

Nog geen reacties

Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU LIVE! pic
PROGRAMMA:
Showtime: -
ONS PROGRAMMA
19:00
Hitmuseum
DJ:
22:00
Lovesongs
DJ:
GASTENBOEK
Michel
28 Jun - 15:43

Dankjewel TC

Francisca Brands
27 Jun - 12:01

Michel heel veel beterschap
Kop op tot de volgende uitzending maar weer.
Gr TC

Francisca Brands
22 Jun - 10:41

Ik liep vanmorgen met de hond buiten mijn telefoon stond aan en afgestemd op Radio Nostos dus kon ik onder het wandelen luisteren en gezellig mee f...

Radio NosTos 2021 - Copyright - Alle rechten voorbehouden