LUISTER MEE naar Radio NosTos en speel af met:

(ZON) DAGARTIEST BRYAN FERRY & ROXY MUSIC (14 NOVEMBER)

pic
17-11-2021

We gaan deze zondag terug naar de jaren 70 en 80 en de onvergetelijke hits van Roxy Music & Bryan Ferry. Dat wordt voor de liefhebbers weer vroeg opstaan. 

Luister van 8:00 tot 12:00 uur mee naar muzikaal ontwaken met Michel van Zuijlen en beleef ook weer het gevoel van toen, met de mooiste 60'ts,70'ts en 80'ts.

Luisteren kan via onze luisterstream en radioplayer op onze website www.radionostos.nl of via TuneIn
Een Verzoekje blijft welkom, hiervoor kun je gewoon lekker ouderwets bellen naar de studio; 0413 288954

Volg ons ook op Instagram , Facebook en kijk ook eens op ons youtube kanaal

roxy music had veel invloed op de vroege britse punkbeweging. ook stonden ze model voor de new wave.

Britse art-rockband aanvankelijk onder aanvoering van zanger Bryan Ferry en multi-instrumentalist Brian Eno. De meer experimenteel ingestelde Eno verlaat de groep na de twee eerste albums Roxy Music (1972) en For Your Pleasure (1973).

Roxy Music wordt opgericht door zanger/toetsenist Bryan Ferry, bassist Graham Simpson, saxofonist Andy McKay en Brian Eno op de synthesizer. De groep besluit zichzelf ‘Roxy’ te noemen, maar als ze er achter komen dat er al een Amerikaanse band met die naam is besluiten ze er Roxy Music van te maken. Via een advertentie in een blad worden uiteindelijk drummer Paul Thompson en gitarist Davy O’List aangetrokken. O’List verlaat de band al snel en wordt vervangen door Phil Manzanera. Vlak voor het debuutalbum verlaat Simpson de band. Hij zou nooit officieel vervangen worden.

for your pleasure

De groep wordt al snel een groot succes in Engeland met singles als ‘Virginia Plain’ en ‘Pyjamarama’. Na het tweede album van de band, For Your Pleasure (1973), verlaat Eno de band omdat Ferry niets van zijn composities wil weten. Ferry maakt dat jaar ook een solo-coveralbum: These Foolish Things. Muzikaal wonderkind Eddie Jobson komt bij de band. Aan het einde van 1973 verschijnt het album Stranded, wat de groep de eerste nummer 1 notering in Engeland oplevert. 

‘love is the drug’

De groep breekt in 1974 in de VS door met het album Country Life. De cover met daarop 2 modellen in doorkijk lingerie zorgde in de VS voor opschudding. De Amerikaanse cover werd daarom vervangen door een foto van een bos. Roxy Music scoort met ’Love Is The Drug’ in 1975 een grote hit in zowel Europa als de Verenigde Staten. Het nummer staat op het album Siren. Na Siren besluiten de leden zich op hun soloprojecten te gaan richten. 

paul carrack

In 1978 komt de band weer bij elkaar. De band bestaat op dat moment uit Ferry, Manzanera, Mackay, en Ace keyboardspeler Paul Carrack. Eind jaren ’70 stopt de groep tijdelijk waardoor de leden aan soloprojecten kunnen werken.

avalon

Roxy Music komt in 1979 terug met het album Manifesto. De band slaat meer en meer de weg in van de soulachtige pop en scoort met ‘Dance Away’ een pophit. Meer hits volgen: ‘Over You’ en ‘Jealous Guy’. Het album Avalon scoort goed, vooral in de Verenigde Staten, maar blijkt tegelijkertijd het laatste project van Roxy Music te zijn. 

Plaats een reactie

* = verplicht veld

Nog geen reacties

Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU LIVE! pic
PROGRAMMA:
- NosTos Nacht
Showtime: 00:00 - 07:00
ONS PROGRAMMA
00:00
NosTos Nacht
DJ:
07:00
Vroeg Opstaan Met Radio NosTos
DJ:
09:00
Werk Aan De Winkel
DJ:
12:00
Radio NosTos Lunchpakket
DJ:
GASTENBOEK
Piet Brouwers
21 Nov - 09:50

Goede morgen Michel Je bent weer goed bezig met hele mooie muziek we genieten er van.
Met de donkere dagen toch nog een lichtpuntje.

...
Michel
02 Nov - 00:47

Das een mooi compliment Marjolein,    Dankjewel

Marjolein Lamers
31 Oct - 09:09

Wat doe je dat super goed !!!!

Radio NosTos 2021 - Copyright - Alle rechten voorbehouden