LUISTER MEE naar Radio NosTos en speel af met:

Muzikaal Ontwaken

pic
03-04-2021

Tijdens het paasweekend moeten we het doen zonder Muzikaal Ontwaken met Michel van Zuijlen.

Wel hebben we een nonstop muzikale paasmix van de mooiste hits uit de jaren 60-70 en 80, dus ook tijdens de paasbrunch en het paaseieren zoeken kun je blijven genieten "van het gevoel van toen".

Weten jullie trouwens waarom we eigenlijk paaseieren zoeken? Waar komt deze traditie vandaan? We zijn eens gaan zoeken en vonden dit:

Eieren

Voor de traditie van de zoektocht naar eieren, die we graag organiseren voor onze kinderen en kleinderen, zijn twee verklaringen. De eerste ligt in het christendom. Toen het geloof zich over Europa verspreidde, raakte ook Pasen vermengd met een aantal heidense lentefeesten. Er is een overtuiging in het heidendom dat eieren symbool staan voor vruchtbaarheid, voor wedergeboorte. De komst van de lente werd dan ook gevierd met eieren, door ze in de bomen te hangen.

Een andere verklaring – die ook meer voor de hand ligt – heeft te maken met de periode van het vasten (niet/nauwelijks eten en drinken). Tijdens deze periode is het als christen niet de bedoeling dat je vlees en zuivel eet. Vroeger werden eieren als zuivelproducten beschouwd. Die bleven dus liggen, terwijl de kippen gewoon doorgingen met broeden. Na de vastenperiode werd het een gewoonte om een deel van het overschot op te eten.

Fijne paasdagen allemaal
Het Radio Nostos Team

Plaats een reactie

* = verplicht veld

Nog geen reacties

Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU LIVE! pic
PROGRAMMA:
- NosTosNacht
Showtime: 00:00 - 07:00
ONS PROGRAMMA
00:00
NosTosNacht
DJ:
08:00
Muzikaal-Ontwaken
DJ:
12:00
Radio NosTos Lunchpakket
DJ:
14:00
MiddagMix
DJ:
18:00
Bel & Bestel
DJ:
GASTENBOEK
KennethPaf
12 Oct - 17:14

Het was weer genieten met de muziek op Radio NosTos

Remco saturnus
10 Oct - 11:12

Goedemorgen
Wat leuk dat je ons noemde in je programma. Het dondert en het bliksemt hier nu in de kantine bij het volleybaltoernooi. Dank je...

AndrewRed
09 Oct - 06:40

Great Radioshow. 

Grtz from Boston

Radio NosTos 2021 - Copyright - Alle rechten voorbehouden