LUISTER MEE naar Radio NosTos en speel af met:

Het gevoel van toen: The Rubettes - Sugar Baby Love

pic
11-07-2020

In 1973 brachten The Rubettes het nummer Sugar baby love uit. Het schrijversduo Wayne Bickerton en Tony Waddington had al enige tijd lopen leuren met dit liedje, waarvan de bekendste herkenningspunten de falsetstem en Bop-shu-waddy-achtergrond zijn. In eerste instantie werd het nummer opgenomen door een groepje willekeurige musici; zij namen een demo op. De bedoeling was het liedje in te zenden als kandidaat voor het Eurovisiesongfestival. Dat ging uiteindelijk niet door, Showaddywaddy werd gevraagd een definitieve versie uit te brengen, die vonden het niets. Het gerucht gaat dat ook Carl Wayne niets zag in het liedje, ook hij liet het kennelijk links liggen. Het schrijversduo, waarin ook de muziekproducent, keerde toen terug naar het demobandje. Ze namen de naam The Rubettes aan en onder die naam kwam het plaatje in de winkel te liggen. Het publiek in Engeland pikte het plaatje niet direct op, maar een optreden in Top of the Pops deed wonderen en vervolgens trok het plaatje heel Europa en de Verenigde Staten door. Voor Nederland deed Toppop er een schepje bovenop.

De jonge frisse gezichten verkochten goed, alhoewel de belangrijkste stem Paul da Vinci de band al had verlaten toen het nummer een hit werd. Het leidde uiteindelijke tot rechtszaken, wie nu de naam The Rubettes mocht gebruiken.

Ook de opnamen gingen niet van een leien dak. Gerry Shury, verantwoordelijke voor het strijkersgeluid, zei nog: "Een liedje kan je niet alleen laten draaien op een achtergrond van Bob-shu-waddy". Hij erkende later zijn ongelijk: "Ik zal voortaan mijn mond houden en me beperken tot het dirigeren van de strijkers".

Hun eerste single Sugar Baby Love wordt een wereldhit en staat in 1974 zeven weken op 1 in de Top 40. Het is het begin van een indrukwekkende reeks: binnen slechts twee jaar worden nóg zes hits gescoord waarvan er maar liefst vijf in de top 10 belanden. Daarna is het plots afgelopen: Under One Roof (1976) en Baby I Know (1977) komen niet verder dan de Tipparade.

De groep kent een lange lijst leden en ex-leden en treedt in de loop der jaren in allerlei wisselende samenstellingen op. In 2016 viert de groep haar 40-jarig bestaan met een tournee met Alan Williams, die in 1981 ook nog solo de Tipparade bereikte met de single Doing Things With You.

Plaats een reactie

* = verplicht veld

Nog geen reacties

Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU LIVE! pic
PROGRAMMA:
- NosTosNacht
Showtime: 00:00 - 07:00
ONS PROGRAMMA
00:00
NosTosNacht
DJ:
07:00
Vroeg Opstaan Met Radio NosTos
DJ:
09:00
Werk Aan De Winkel
DJ:
12:00
Radio NosTos Lunchpakket
DJ:
14:00
MiddagMix
DJ:
GASTENBOEK
Radio Nostos Team
10 Aug - 13:31

Bedankt voor alle reacties.
Leuk dat iedereen ondanks het warme weer en ook op jullie vakantie adres Radio NosTos weten te vinden.

Astrid van Heeswijk
10 Aug - 12:57

Normaal luisteren we thuis in brabant veel naar radio Nostos.
Nu tijdens de vakantie in Noordwijk met dit mooie strandweer wel iets minder.<...

Edwin Brandt
08 Aug - 18:10

We luisteren in oostzaan in NoordHolland zeker naar michiel v. Z. Groet Edwin

Radio NosTos 2020 - Copyright - Alle rechten voorbehouden