Aankomende week is 1979 ons kroonjaar en hoor je elk uur de hele week door 2 x per uur de grootste hits uit 1979. Na het topjaar 1978 is het even slikken voor de platenindustrie. Geen topfilms als Saturday Night Fever en Grease, geen nieuwe topsterren en dus geen recordverkopen meer. Dat het met de muziekindustrie niet zo goed gaat is ook te zien aan de verlaagde normen om in aanmerking te komen voor een gouden en platina plaat. Vanaf 1979 heb je aan 150.000 stuks al genoeg. Om een gouden plaat te krijgen moet je 100.000 stuks verkopen. Zoals de punk in 1977 aan Nederland voorbij was gegaan, zo doet ook de new wave het niet bijzonder goed. Op 15 december 1979 doet een stroming zijn intrede die in de decennia erna voor talloze nummer 1-hits zal zorgen: de rap. Rapper’s Delight van The Sugarhill Gang zal de boeken in gaan als de eerste raphit in Nederland. En de NOS interviewt Herman Brood, want die is artiest van het jaar. 

Knod Keuken Design
HeijdenAutocenter
Figaro Roadshow
KNOD Logo vierkant
Dagwinkel Schouten
Faam Fysiotherapie
Vermeulen-logo
HeijdenAutocenter-Logo-02
Figaro Marwin 04 4kant
Jos Brands
Bakkertje Deeg
Hoveniersbedrijf Arie Hendriks
previous arrow
next arrow
KNOD Logo vierkant
Dagwinkel Schouten
Faam Fysiotherapie
Vermeulen-logo
HeijdenAutocenter-Logo-02
Figaro Marwin 04 4kant
Jos Brands
Bakkertje Deeg
Hoveniersbedrijf Arie Hendriks
previous arrow
next arrow

(ZON)
DAGARTIEST
30 JANUARI

QUEEN (ZON) DAGARTIEST 30 JANUARI 2022
Queen is een van de meest succesvolle rockbands uit de geschiedenis. Het Britse kwartet bereikt in Nederland met zes singles de eerste plaats: Somebody To Love, Crazy Little Thing Called Love, Under Pressure, I Want To Break Free en twee keer met Bohemian Rhapsody. In de albumlijst staat de groep elf keer bovenaan. Zanger Freddie Mercury overlijdt op 24 november 1991 aan de gevolgen van AIDS.
a.s. zondag is Queen de Dagartiest in onze zondagochtendshow “Muzikaal Ontwaken” met Michel van Zuijlen.

Aankomende week is 1966 ons kroonjaar en hoor je elk uur de hele week door 2 x per uur de grootste hits uit 1966, het jaar van het huwelijk tussen Prinses Beatrix en Claus von Amsberg. Ook was 1966 het jaar van de “Telegraafrellen” en de “nacht van Schmelzer”. In Amsterdam wordt Democraten ’66 opgericht. Engeland zal wereldkampioen voetbal worden, door in de finale West-Duitsland met 4-2 te verslaan.

1966 was ook het belangrijkste jaar uit de muziekgeschiedenis. Het jaar waarin Bob Dylan zijn beroemde plaat “Blonde on Blonde” maakte, The Beach Boys hun meesterwerk “Pet Sounds” en The Beatles hun grensverleggende album “Revolver

(ZON)
DAGARTIEST
23 JANUARI

THE SUPREMES (ZON) DAGARTIEST 23 JANUARI 2022
Ook bekend als Diana Ross & The Supremes. Zonder enige twijfel waren The Supremes in de jaren zestig de belangrijkste exponenten van de zo specifieke Motown-sound. Aangevoerd door Diana Ross wisten The Supremes met hun vocale soulpop de hele wereld te veroveren. De groep scoorde tientallen wereldhits waaronder onvergetelijke successen als ‘Where Did Our Love Go’, ‘Baby Love’, ‘You Can’t Hurry Love’ en ‘Stop! In The Name Of Love’.
Deze dames zijn a.s. zondag de Dagartiest in onze zondagochtendshow “Muzikaal Ontwaken” met Michel van Zuijlen.

(ZON)
DAGARTIEST
16 JANUARI

The Hollies is één van de succesvolste popgroepen uit de zogenaamde British Invasion, de muzikale stroming die er halverwege de jaren zestig voor zorgde dat de Britse beatmuziek toonaangevend werd in de wereld. Met als handelsmerk een zeer eigen geluid, dat werd gekenmerkt door messcherpe meerstemmige zangpartijen, wisten The Hollies tientallen wereldhits te scoren met onvergetelijke liedjes als ‘Bus Stop’, ‘Carrie Anne’, ‘Sorry Suzanne’ en ‘The Air That I Breathe’.
 
Zondag 16 Januari zijn deze heren de dag artiest in de ochtendshow van Michel van Zuijlen.
Luister ook naar de grootste hits van deze band van 8:00 tot 12:00 uur in Muzikaal Ontwaken.
 
 
 

(ZON)
DAGARTIEST
9 JANUARI

Zondag 9 Januari staat Het Goede Doel in de spotlights op het virtuele podium van Radio Nostos als Dagartiest in Muzikaal Ontwaken.

Het Goede Doel wordt eind jaren zeventig opgericht. 
Als begeleiders van Rene Froger scoren ze in 1989 hun grootste hit met ‘Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken’.
De tweede single ‘Gijzelaar’ wordt de eerste hit van de band uit Utrecht. Met ‘België’ en ‘Vriendschap’ breken Henk en Henk op grootse schaal door.

Luister ook a.s. Zondag naar de grootste hits van deze band van 8:00 tot 12:00 uur tijdens de Zondag ochtendshow van Radio NosTos met Michel van Zuijlen

Voornamelijk bekend als soloartiest, voetballiefhebber en womaniser. ‘Maggie May’ is zijn grote doorbraak.
Rod Stewart is de eerste dagartiest in het nieuwe jaar. Zondag in Muzikaal Ontwaken van 8:00 tot 12:00 uur met Michel van Zuijlen.

Kerst tOP 10

uitgezonden kERSTAVOND VAN
18:00 TOt 19:00 UUR

KERST TOP 10 2022  
1Chris Rea Driving Home For Christmas
2Wham!Last Christmas
3Band Aid Do They Know It's Christmas
4 Boney M Mary's boy child (oh my lord)
5Shakin' StevensMerry Christmas Everyone
6SladeMerry Christmas Everybody
7Ed Sheeran & Elton JohnMerry Christmas
8Frankie Goes to HollywoodThe Power of Love
9Bryan AdamsChristmas Time
10Gary Barlow ft. Sheridan SmithHow Christmas Is Supposed To Be
table setting, holiday, christmas-6859274.jpg

Dagartiest The carpenters

Wie eind jaren zestig als adolescent opgroeit kan niet om ze heen: The Carpenters. 1e Kerstdag zijn the Carpenters de Dagartiest in Muzikaal Ontwaken. 

Richard (15 oktober 1946) en Karen Carpenter (2 maart 1950) worden geboren in Newhaven, Connecticut. Broer en zus Carpenter groeien op in een doorsnee Amerikaans gezin. Richard krijgt vanaf zijn 9e jaar pianoles; ‘wildebras’ Karen toont pas op haar 16de jaar enige interesse voor muziek. Zij leert drummen, wat in die tijd heel ongebruikelijk is voor een meisje, en treedt toe tot de jazzband van haar broer.

Extra Uitzending Muzikaal Ontwaken

Extra uitzending Muzikaal Ontwaken

Zaterdag 1e kerstdag wordt het ook weer vroeg opstaan voor Michel van Zuijlen, er is dan een extra kerstuitzending van Muzikaal Ontwaken, een vol programma met de mooiste kerstmuziek. Met als dagartiest  “The Carpenters”. Zij staan dan 11 keer in de (kerst) spotlights. Natuurlijk is Michel er ook op 2e Kerstdag met Muzikaal Ontwaken, de dagartiest is dan “The Ray Conniff Singers. Kom ook in de kerstsfeer met Radio Nostos, luister mee naar onze Kerstochtendshow op 1e en 2e kerstdag.

Het radio NosTos Team wens iedereen alvast hele fijne feestdagen, maak er ondanks alweer een lockdown toch een mooie en gezellige kerst van.

Zondag 19 December

1975 was het jaar van de treinkaping bij het Drentse Wijster. Ook is 1975 het jaar van de onafhankelijkheid van Suriname. In de Verenigde Staten, richten Bill Gates en Paul Allen Microsoft op. Teach-Inn wint voor Nederland, met Ding-a-Dong, het Eurovisie Songfestival. De laatste aflevering van Swiebertje wordt uitgezonden. Wat waren verder de belangrijkste nieuwsfeiten uit het binnen- en buitenland in 1975? Wie waren er succesvol in de sport en in de muziek?

KERST TOP 10

kERSTAVOND VAN 18:00 TO 19:00 UUR

Stel zelf mee samen
en geef je 3 mooiste liedjes door in het gastenboek

Kerst inspiratielijst

Ook voor de mooiste kerstmuziek zit je goed bij Radio NosTos. Kerstavond zenden we de 10 mooiste liedjes🎵 uit in de Kerst top 10, welke je zelf mee kunt samen stellen. Geef jouw 3 mooiste kerstliedjes door via ons gastenboek op de website. Je hoort ze kerstavond van 18:00 tot 19:00 via www.radionostos.nl 📻

Extra Uitzending Muzikaal Ontwaken