LUISTER MEE naar Radio NosTos en speel af met:

(ZON) DAGARTIEST 10cc (14 NOVEMBER)

pic
10-11-2021

Het Britse 10CC scoort begin jaren '70 Top 10-hits met 'Donna', 'Silly Love', Feel The Love' en 'I'm Not In Love'. Ook weet de band twee nummer 1-hits op zijn naam te schrijven: 'The Wall Street Shuffle' en 'Dreadlock Holiday'. Godley & Creme, twee leden van de band, stappen in 1976 op om als duo verder te gaan.

A.s Zondag zijn deze heren te gast in de ochtendshow van Radio NosTos. Wordt het rustig ontwaken met I'm Not In Love of worden we knallend wakker gemaakt met de Wall Street Shuffle. Je gaat het zondag meemaken, maar dan moet je wel je wekkerop 8 uur zetten, om niks te missen.

Luister van 8:00 tot 12:00 uur mee naar muzikaal ontwaken met Michel van Zuijlen en beleef ook weer het gevoel van toen, met de mooiste 60'ts,70'ts en 80'ts.

Luisteren kan via onze luisterstream en radioplayer op onze website www.radionostos.nl of via TuneIn
Een Verzoekje blijft welkom, hiervoor kun je gewoon lekker ouderwets bellen naar de studio; 0413 288954

Volg ons ook op Instagram en Facebook

Hotlegs

Manchester, 1970. Een aantal Engelsmannen richten een band op, genaamd Hotlegs. De band bestaat uit zanger/gitarist Graham Gouldman (die daarvoor bandlid was van de Mockingbirds en de schrijver van vele succesvolle platen van de Yardbirds, de Hollies, Hermans Hermits en Jeff Beck), zanger/gitarist Eric Stewart (voorheen lid van Wayne Fontana And The Mindbenders van de hit ‘The Game of Love) en zangers en multi-instrumentalisten Kevin Godley en Lol Creme. Godley kent Gouldman nog van de Mockingbirds. En Creme kent Godley weer van vele muzikale projecten waaraan ze samen hebben deelgenomen. Hotlegs duikt de studio in en scoort meteen een hit in Engeland met 'Neaderthal Man'. 

Donna

Kort daarop komt het album Thinks: School Stinks uit en de heren gaan op tournee met de Moody Blues. Maar weinig mensen zouden zich Hotlegs kunnen herinneren als de naam niet veranderd zou zijn in 10CC Jonathan King tekent de band op zijn UK label en de persoon die ze de naam 10CC aanraadt is niemand minder dan Elvis Presley himself. De heren gaan de studio in en nemen de single 'Donna' op, een scherpe satire op de doo-wop uit de eind jaren '50. Zowel in Engeland als in Nederland komt de single op nummer 2 in de hitlijsten. 

Succes

Daarna is het de beurt aan 'Rubber Bullets' en 'The Dean And I'. Beide nummers worden grote hits in Engeland en zijn afkomstig van het titelloze debuutalbum In 1974 komt het tweede album van 10CC uit: Sheet Music. Op dit album staat de Top 10 hit 'Silly Love' en de nummer 1 'Wall Street Shuffle'. Ondankts het succes in heel Europa krijgt 10CC geen voet aan de grond in Amerika. Het nummer 'I'm Not In Love' verandert dit. Het nummer komt hoog binnen in de Amerikaanse singlelijst en behaalt uiteindelijk de tweede positie. 'I'm Not In Love' is afkomstig van het derde album The Original Soundtrack uit 1975 en bevat ook het nummer 'Life Is A Minestrone'. Het jaar erop verschijnt How Dare You! waarop de hit 'I’m Mandy, Fly Me' staat. Het gaat 10CC enorm voor de wind en er lijkt niets fout te kunnen gaan. 

Splitsing

Totdat bandleden Godley en Creme de band in 1976 verlaten. Ze willen zich gaan concentreren op de productie van video’s en verder gaan met de ontwikkeling van de Gizmo, een speciaal apparaat voor de gitaar dat het duo heeft uitgevonden. Velen waren bang dat dit het einde betekent van 10CC, maar Gouldman en Stewart gaan samen verder en komen in 1977 met het album Deceptive Bends, een plaat waarop de nummers 'The Things We Do For Love' en 'Good Morning Judge' staan. Hoewel ze hulp kregen van keyboardspeler Paul Burgess zoekt 10CC toch naar vervanging voor Godley en Creme. Die komt er in de vorm van gitarist Rick Fenn, keyboardspeler Tony O’Malley en drummer Stuart Tosh. 

Projecten

De nieuwe bezetting gaat de studio in en komt er uit met het album Bloody Tourist waarop de nummer 1-hit 'Dreadlock Holiday' staat. Daarna gaat het bergafwaarts met de band. In 1980 brengen de heren het album Look Hear uit, in 1981 10 Out Of 10 en in 1983 Window In The Jungle. In 1983 heeft 10CC nog een hit met het nummer 'Feel The Love' maar daarna is het uit met de pret. De band gaat uit elkaar. Gouldman vormt met Andrew Gold het duo Wax, Stewart produceert voor de band Sad Cafe en gaan samenwerken met Paul McCartney. Godley en Creme maken nog albums tot 1988. Hun grote hit is 'Englishman In New York' (1980), niet te verwarren met die andere gelijknamige hit. 

Het einde

In 1992 komt de originele bezetting van 10CC  -dus ook Godley en Creme- weer bij elkaar voor een comeback. Ze maken het album Meanwhile. Vervolgens verlaten Godley en Creme de band voor de tweede keer en maken ten slotte Gouldman en Stewart het allerlaatste 10CC album Mirror Mirror. En dat is uiteindelijk het definitieve einde van 10CC.

 

Bron radio 2

Plaats een reactie

* = verplicht veld

Nog geen reacties

Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU LIVE! pic
PROGRAMMA:
- NosTos Nacht
Showtime: 00:00 - 07:00
ONS PROGRAMMA
00:00
NosTos Nacht
DJ:
07:00
Vroeg Opstaan Met Radio NosTos
DJ:
09:00
Werk Aan De Winkel
DJ:
12:00
Radio NosTos Lunchpakket
DJ:
14:00
MiddagMix
DJ:
GASTENBOEK
Piet Brouwers
21 Nov - 09:50

Goede morgen Michel Je bent weer goed bezig met hele mooie muziek we genieten er van.
Met de donkere dagen toch nog een lichtpuntje.

...
Michel
02 Nov - 00:47

Das een mooi compliment Marjolein,    Dankjewel

Marjolein Lamers
31 Oct - 09:09

Wat doe je dat super goed !!!!

Radio NosTos 2021 - Copyright - Alle rechten voorbehouden